5. jun. 2021
Af Karina Didriksen

Lars Barfoed om Poul Schlüter: Sådan var vores sidste møde

Lars Barfoed og Helle Sjelle.
Lars Barfoed og Helle Sjelle.
Foto: Lars H. Laursen
Det Konservative Folkepartis tidligere formand Lars Barfoed har et dejligt minde om Poul Schlüter at tænke tilbage på.

Den tidligere formand for Det Konservative Folkeparti Lars Barfoed er meget berørt over Poul Schlüters død.

Det fortalte han, da han lørdag deltog i den tidligere statsministers bisættelse i Holmens Kirke i København sammen med hustruen Helle Sjelle.

- Jeg har været meget trist over, at Poul er gået bort. Men nu kan vi så glæde os over alt det, han har gjort for os, og det liv han har haft, sagde Lars Barfoed til BILLED-BLADET og tilføjede:

- Poul har betydet rigtig meget for mig. Jeg kendte ham som chef, da jeg var helt ung, for da jeg næsten var færdig med mit jurastudie, var Poul Schlüter gruppeformand. Det var i 1981, så der var han ikke blevet statsminister endnu. Han var min første chef, så jeg har lært rigtig meget af ham.

Et dejligt minde

63-årige Lars Barfoed lærte de senere år Poul Schlüter at kende privat, og de spiste af og til frokoster sammen. Han husker tydeligt, da han mødte Schlüter for sidste gang.

- Det var i december. Der havde jeg og en af mine venner aftalt at spise frokost på Promenaden på Frederiksberg Allé. Det havde vi gjort nogle gange før sammen med Poul, men der var stadig lidt corona i luften, og Poul var ikke så godt gående, så det var han ikke helt med på, fortalte Lars Barfoed og fortsatte:

- Men så fandt vi på, at vi kunne tage hjem til Poul med smørrebrød og kolde øl, og det gjorde vi så. Vi havde en rigtig munter og hyggelig eftermiddag. Han var frisk og skarp til det sidste og havde sit sædvanlige gode humør. Så jeg har nogle gode minder om ham.

Lars Barfoed var formand for Det Konservative Folkeparti fra 2011-2014, hvorefter Søren Pape overtog posten.

Læs mere om: