6. okt. 2013
Af af Juliane Olsen, IN, Aller Media

Lars Barfoed: Vil prioritere rollen som farfar

Lars Barfoed fortæller om rollen som farfar
Lars Barfoed
Foto: Lars H. Laursen
Konservative-politikeren Lars Barfoed ser frem til mange gode stunder med sit nyfødte barnebarn.

Nok synes han ikke helt, at alderen passer til titlen som farfar, men det er alligevel en skattet titel. Den 56-årige Konservative-politiker Lars Barfoed blev mandag farfar for første gang, da hans søns blev far til en datter.

- Det er spændende at blive farfar og at skulle vænne sig til den titel. Jeg har da tænkt over, hvad bedsteforældre egentlig betyder. Det er jo ikke det samme ansvar som at blive forældre, men gode bedsteforældre kan gøre rigtigt meget for et barn, siger Lars Barfoed.

Høj prioritering

Derfor er hans opmærksomhed da også allerede blevet ekstra vakt, når han har set en børnebog eller hørt om en film for børn i biografen. Han ved nemlig, at det blandt andet er sådan nogle ting, han kommer til at bruge sin fritid på i fremtiden.

- En bedsteforælder har stor betydning for barnet, og det bliver jeg glad af at tænke over. Bedsteforældre kan være en ekstra opbakning, og give gode oplevelser. De tanker strømmer igennem mig. Jeg kommer helt sikkert til at prioritere samværet højt, for det kan man jo ikke lade være med, siger politikeren.

Selv om han nu er farfar, så planlægger Lars Barfoed dog ikke at blive pensionist lige foreløbig, for han trives godt med sin travle dagligdag i politik og sit aktive fritidsliv. Hans egen mor er heldigvis også stadig en frisk dame på 86 år, som han heller ikke tvivler på, kommer til at spille en stor rolle i barnets liv.

LÆS OGSÅ:

Læs mere om: