24. mar. 2014
Af Lisbeth Grube

Lene Espersen: Svært at miste min far

Lene Espersen.
Lene Espersen.
Foto: AOP
Den konservative politiker savner sin far, som holdt sammen på hele familien.

For Lene Espersen har det været et uerstatteligt tab, at hun mistede sin far, som døde af kræft for to et halvt år siden. Savnet er stadig stort for den 48-årige politiker, hendes to søstre og deres mor.

- Min far blev 68 år, og det har været svært for os at miste ham, for han var virkelig ”the godfather”, der holdt sammen på hele familien og altid var der for os, siger Lene Espersen til Fit Living.

- De allersidste dage passede vi fire ham selv hjemme i mine forældres sommerhus, indtil han sov ind. Det gik hurtigt, som han selv havde ønsket, og alle børnebørn og svigerbørn nåede at komme og sige farvel. Det er måske mærkeligt at sige, men min fars død er det smukkeste, jeg har oplevet. For vi fik lov at sige farvel, og det er noget, vi fire, der er tilbage, altid vil have sammen, fortæller hun.

Efter faderens død er hun blevet tættere knyttet til sine søstre og ikke mindst sin mor, som hun vækker ved at ringe til hende hver eneste morgen.

- Min mor er lige fyldt 70 år og har fået pacemaker. Hun er superfrisk, men hun bor alene i det sommerhus udenfor Hirtshals, som mine forældre flyttede ud i før min fars død. Derfor har vi den aftale. Så ved jeg, at hun er o.k., fortæller Lene Espersen, der bor i Dragør med mand og to børn.

Læs mere om: