Mette Frederiksen: Belønnes for at være Mor Mette

Mette Frederiksen

Mette Frederiksen

Foto: Birger Storm
Mette Frederiksen har fået en stor pris for sin måde at kommunikere på under coronakrisen

Mette Frederiksen, Danmarks statsminister, modtog i den forgangne uge det politiske netmedie Altingets "Ting-Prisen" for god politisk kommunikation. 

Det er naturligvis hendes håndtering af coronakrisen, som bliver belønnet. Den har ifølge Ting-Prisens jury "cementeret hendes lederskab som kriseleder".

- Ordvalget er enkelt, appellerende og med brug af et massivt antal korte sætninger. Nogle gange respektindgydende og effektfuldt. Andre gange empatisk og omsorgsfuldt. Altid ganske velforberedt, siger Lisbeth Knudsen medlem af juryen og tværgående chefredaktør på Altinget og Mandag Morgen. 

Mor Mette er statsministeren blevet kaldt. Med god grund, mener juryen. 

- Krisen har også udviklet Mette Frederiksens måde at kommunikere på til den danske befolkning med næsten moderlig bestemthed. Ris til de formastelige, der ikke overholder påbud og anbefalinger, og ros til dem, der viser hensyn til fællesskabet og hjælper til med at holde smittetallet for coronaen nede, siger jurymedlem Lisbeth Knudsen. 

Mette Frederiksen har på Instagram takket for prisen. 

- Den er jeg taknemmelig for. Men allermest er jeg taknemmelig over, at alle jer - alle danskere - ændrede adfærd, da det gjaldt i foråret. I lyttede. Så med på pressemøderne. Fællesskabet viste sit værd. Og det gør det også i de her dage i den svære såkaldte dans med corona, skriver hun.  

Se vores tilbud på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan!

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden