Lørdag, 10. oktober 2020 - af John Lautrup

Mette Frederiksen: Derfor drikker hun sig ikke beruset mere

Mette Frederiksen
Mette Frederiksen
Foto: Ulrik Jantzen
Mette Frederiksen fortæller ugebladet Femina, hvordan ansvaret som statsminister har påvirket hendes liv.

Mette Frederiksen er blevet interviewet til ugebladet Femina, der spørger hende, om rollen som statsminister har krævet noget nyt af hende.  

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Jo, den er jo livsforandrende. Og det er den først og fremmest ved, at jeg ikke kan træde ud af den. Og ikke VIL træde ud af den. Man ser ikke mig drikke mig beruset. Ikke fordi jeg gjorde det meget før. Men jeg kunne ikke drømme om at drikke mig beruset, mens jeg er statsminister, jeg ville aldrig tilgive mig selv, hvis jeg ikke var i stand til at passe mit arbejde. Der er mange, der spørger: "Tjekker du så helt ud en gang imellem?". Nej, det gør jeg ikke. Jeg er statsminister. Ansvaret i sidste ende for det her land - det er mit. Og der er en alvor og en seriøsitet i mit liv, som er et grundvilkår nu, svarer Mette Frederiksen. 

Er det et bur?, spørger Femina. 

- Nej, det er det ikke. Det føler jeg faktisk overhovedet ikke. 

Men du har vel givet afkald på noget frihed?

- Nej, jeg har slet ikke den ... opfattelse. Jeg har en ... taknemmelighed over, at mange danskere siger, at de har haft tillid til mig i den her krisetid, og jeg kan næsten ikke få øje på noget, der er større at opnå end det. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden