10. apr. 2020
Af John Lautrup

Mette Frederiksen: Det har jeg lært om mig selv

Mette Frederiksen
Mette Frederiksen
Foto: Martin Høien
Mette Frederiksen bliver rost for sin indsats under corona-krisen. Og dét, hun roses for, har måske også overrasket hende selv, fortæller statsministeren i eksklusivt interview med BILLED-BLADET.

Mette Frederiksen, 42 år, er under coronakrisen mere udfordret, end hun nogensinde har været som statsminister og sandsynligvis nogensinde kommer til. Og én ting har hun undervejs lært om sig selv, siger hun i eksklusivt interview med BILLED-BLADET.

Alvorlig krisetid

-Jeg tror, at vi alle, når vi kommer om på den anden side af krisen og får tid til at tænke os om, kan sige, at vi har lært noget om os selv. Vi lever alle sammen i en dybt alvorlig krisetid, hvis omfang ingen havde forestillet sig for få uger siden, indleder hun.

Jeg tøver ikke

– For mig er der så den ekstra dimension, at jeg som statsminister har ansvar for at få os igennem krisen på bedst mulig måde som samfund. Det er så svær en opgave, at man skal tænke sig rigtig godt om, men også en opgave, som kræver, at man ikke må tøve. Manglen på beslutninger kan være værre end slet ingen beslutninger at tage. Og jeg har i hvert fald lært om mig selv, at jeg ikke er en tøver, siger hun.

Læs det eksklusive interview med statsminister Mette Frederiksen i BILLED-BLADET, som kan købes fra tirsdag den 7. april.

https://imgix.billedbladet.dk/webgrafik_bb15-forsider.jpg
Foto: BILLED-BLADET

Læs mere om: