Torsdag, 10. december 2020 - af John Lautrup

Mette Frederiksen: Én af de mest magtfulde i verden

Mette Frederiksen
Statsminister Mette Frederiksen
Foto: Aller Media
Mette Frederiksen tilhører ifølge det amerikanske magasin, Forbes, verdenseliten af kvindelige politikere

Mette Frederiksen, 43-årig dansk statsminister, er af det amerikanske erhvervsmagasin, Forbes, udråbt til at være den 18. mest magtfulde kvinde i politik i hele verden. 

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, topper Forbes' liste efterfulgt af franskmanden, Christine Lagarde, der er formand for Den Europæiske Centralbank. 

Angela Merkel er ifølge Forbes verdens mest magtfulde kvinde i politik for 10. år i træk. Men det får en ende, når hendes embedsperiode udløber næste år, og hun frivilligt afgiver magten. 

Årets tredjeplads går til Kamala Harris, som både bliver USAs første kvindelige og første sorte vicepræsident, når nationens nye præsident, Joe Biden, bliver taget i ed den 20. januar 2021. 

Forbes har også udfærdiget en liste over de mest magtfulde kvinder i verden generelt, og her er Mette Frederiksen nummer 75, mens Merkel, Lagarde og Harris også på denne liste indtager de tre første pladser. 

Og godt nok er Mette Frederiksen magtfuld, men hun er ikke den mest magtfulde kvinde i Norden. Hun bliver på begge lister slået af Norges statsminister, Erna Solberg, som er henholdsvis nummer 12 og 52 blandt magtfulde kvinder i politik og generelt. 

Se vores fine galleri med Mette Frederiksen herunder ...

GALLERI: Mette Frederiksens mange looks (Foto: Aller Media, Ritzau Scanpix)

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden