Torsdag, 16. februar 2012 - af af Louise Møller

Mette Frederiksen: Jeg er, hvor jeg gerne vil være

Mette Frederiksen

Mette Frederiksen

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Mette Frederiksen prioriterer familielivet højt ved siden af jobbet som beskæftigelsesminister

Den gæve jyde Mette Frederiksen er en af Socialdemokraternes mest populære medlem, og efter 11 år i Folketinget blev hun efter sidste valg besæftigelsesminister.

Privat lever ministeren i Ballerup med sin mand og deres to børn, Magne, 6, og Ida Feline, 9, som hun bestræber sig på at prioritere meget højt, selv om jobbet kræver sin tid.

Alligevel kan Mette Frederiksen sagtens slukke sin telefon, når hun er sammen med sine børn.

- Når jeg er hjemme sammen med Magne og Ida Felina, er jeg mor til dem og kan sagtens slukke telefonen og parkere overvejelserne. Det er en nødvendig evne for os alle, der arbejder med flyvende arbejdstider, for du bliver nødt til at være til stede i dine børns liv. Til gengæld arbejder jeg meget, når de er lagt i seng, siger Mette til Eurowoman.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

I det hele taget har Mette fundet en ro i sit liv og misunder ikke kvinder, der er halvt så gamle som hende selv.

- Det bedste ved at være midt i 30'erne er, at jeg er færdig med at være på vej for en tid. Jeg er, hvor jeg gerne vil være, når det gælder familieliv og det politiske arbejde, siger ministeren, som også synes, at der i dag er en bedre sammenhæng mellem hendes udseende og arbejde.

- Jeg var 23 år, da jeg første gang stillede op til Folketinget, og når man er så ung og samtidig er kvinde, ligner man ikke en politiker. Nu er jeg blevet 11 år ældre, og jeg synes egentlig, at der er en bedre sammenhæng mellem, hvordan jeg ser ud og det ansvar, jeg har.

Selv om Mette er på sin rette hylde lige nu, læner hun sig ikke tilbage uden flere ambitioner. Hun har masser af ønsker og idéer for sit politiske virke og byder det uventede velkommen.

- Giv slip på tøjlerne en gang imellem. Hvis mine børn en morgen når at dukke op i soveværelset, inden jeg er kommet i bad, ville mit rationale i første omgang være at skynde mig i bad, fordi vi skal nå at give kattene mad og læge makeup, spise morgenmad, læse avis og tømme opvaskemaskinen. Men 10 minutter under dynen, hvor vi sludrer, er tifold vigtigere, end hvordan grøntsagerne er skåret ud i madpakken, og om gardinerne er trukket helt fra, siger Mette Frederiksen.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden