25. mar. 2020
Af John Lautrup

Mette Frederiksen: Sådan er hendes morgener

Mette Frederiksen
Mette Frederiksen
Foto: Birger Storm
Mette Frederiksen står midt i sit livs udfordring som landets statsminister. Hun indleder sine lange arbejdsdage med en løbetur.

Mette Frederiksen var gæst i "Go' morgen Danmark" i formiddag (onsdag den 25. marts), og her kunne den travle statsminister afsløre, at hun starter sine morgener tidligere end de fleste i disse historiske corona-uger.

- Jeg vågner meget, meget tidligt, klokken fem, og jeg behøver ikke noget vækkeur i øjeblikket. Og så prøver jeg hver morgen at komme ud at løbe eller gå en tur, inden der er alt for mange folk på stierne. Og bagefter er der arbejde resten af dagen. Jeg er ganske enkelt på arbejde hele tiden, sagde Mette Frederiksen.

Hun gentog også sin opfordring til danskerne om i videst mulig omfang at blive hjemme i påsken. Men hun vil endnu ikke forbyde folk at tage i sommerhus.

- Jeg forstår godt, at folk gerne vil i sommerhus og få nogle dage med frisk luft og plads til, at børnene kan komme ud og lege. Men jeg bliver også nødt til at sige, at påsken er den travleste rejseperiode, hvor rigtig mange danskere plejer at sætte sig i bevægelse. Og derfor kan vi godt blive nødt til at lave en opbremsning. Det kan godt være, at man kan tage i sommerhus, og det kan godt være, vi kan håndtere det. Men generelt skal vi holde os på afstand af hinanden, og hvis for mange bærer smitten rundt, er vi lige vidt, understregede hun.

Mette Frederiksen roste endnu en gang danskernes måde at håndtere de aktuelle indskrænkninger i deres liv. Og hun blev spurgt til, hvor længe hun tror, vi kan holde ud.

- Jeg tror, vi kan holde til ganske meget, både som mennesker og også som samfund. Men jeg tror, at mange har en oplevelse af at mangle den fysiske kontakt. At vi savner et kram, sagde hun.

Læs mere om: