Onsdag, 11. februar 2015 — af af Hanne Rask

Mette Reissmanns mor ønskede at dø

Martin Høien/BILLED-BLADET
Da Luksusfælden-værten Mette Reissmanns mor ønskede at få slukket sin respirator, gav det anledning til en vigtig snak i familien om aktiv dødshjælp.

Da Mette Reissmanns mor for tre år siden gerne ville have lov at dø, var det naturligvis med blandede følelser, familien måtte respektere hendes ønske.

Mette Reissmanns 73-årige mor var ramt af den uhelbredelige sygdom, ALS, og havde respirator. Hun kunne ikke tale, og hun var lam, men ved bevidsthed, da hun valgte, at hun ikke ville leve længere.

Aftale med familien

I samråd med familien var det på forhånd besluttet, at når hun blinkede med øjnene på en bestemt måde, var det fordi, hun ville have slukket for sin respirator.

Det fortæller Luksusfældens Mette Reissmann i det nyeste nummer af BILLED-BLADET, der udkommer torsdag.

LÆS OGSÅ: Mette Reissmann bliver igen økonomisk rådgiver i Luksusfælden

Mest forfærdelige jeg har oplevet

Både hun og hendes søster var i udlandet, da deres mor tog den svære beslutning. En beslutning der formentligt havde været ubærlig at tage, hvis hun havde haft sine børn ved sin side. Mette Reissmann måtte i stedet lave sit livs sværeste opkald og ringe hjem for at ønske sin mor ”God rejse”.

- Det er det mest forfærdelige, jeg har oplevet, fortæller Mette Reissmann, der er medlem af Folketinget for Socialdemokraterne, til BILLED-BLADET.

Hun tilføjer, at det i familien gav anledning til en større snak om aktiv dødshjælp, og hvordan man i familien i det hele taget ønskede det  håndteret, hvis nogen blev ramt af uhelbredelig sygdom.

Læs BILLED-BLADETs interview med Mette Reissmann, der navnligt fortæller om at rejse sig igen efter modgang i livet -og ikke mindst om glæden over at være tilbage som vært i Luksusfælden.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden