20. nov. 2023
Af John Lautrup

Morten Messerschmidt: Sådan forvalter han forældremyndigheden over myrdet søsters børn

Morten Messerschmidt
Morten Messerschmidt
Foto: Gregers Overvad
Morten Messerschmidt roser sin egen mor og hendes mand for at tage sig af de fire børn, han har forældremyndigheden over, efter at hans lillesøster i 2019 blev knivdræbt.

Morten Messerschmidt prøver ikke at spille far, selv om han har fået tilkendt forældremyndigheden over sin lillesøsters fire børn, som i dag er 4 til 15 år. Lillesøsteren blev i 2019 knivdræbt af sin samlever og far til de to yngste.

Børnene vokser op hos Morten Messerschmidts mor og hendes mand. Moderen var 60 år, da tragedien indtraf, og efter råd fra advokaten besluttede familien, at det var bedst, hvis man søgte om at få forældremyndigheden samlet hos Morten Messerschmidt. Moderens alder stod sandsynligvis i vejen for, at det kunne blive hende, og hans nærmeste lillesøster var for ung.

- Målet var hele tiden, at børnene skulle bo hos mor og hendes mand, og nu er de i det, der hedder netværkspleje hos dem. De vokser op med dem som deres forældre, men hele familien bidrager og er til stede, forklarer Morten Messerschmidt.

Den kærlige onkel

Selv om han har forældremyndigheden, er det altså ikke ham, der tager slæbet i det daglige.

– Jeg prøver ikke på at være en slags papfar. Jeg vil hellere være den kærlige onkel, der har deres ryg, når de har brug for det. På et tidspunkt, når de vokser op, er de jo også nødt til at forholde sig til, hvordan tingene er og lære at leve med de hårde realiteter, siger Morten Messerschmidt og roser sin familie.

– Især min mor og hendes mand, men også min søster og hendes mand, løfter et kæmpeansvar i hverdagen. Hvor jeg mere hjælper til med det juridiske og den slags ting. Jeg sidder med til alle møderne i børnehaven og kommunen og kommer med mine gode idéer og bidrag, men det er min mor og hendes mand, der sørger for, at dagligdagen fungerer.

Læs stort interview med Morten Messerschmidt i BILLED-BLADET, der kom på gaden torsdag den 16. november.

Læs mere om: