Onsdag, 24. februar 2016 — af af Dorte Quist

Nyt maleri af Helle Thorning-Schmidt

Foto: AOP
Ligesom sine statsminister-kolleger er Helle Thorning-Schmidt nu også blevet malet og skal på museum. Hun valgte en britisk kunstner, der tidligere har portrætteret Tony Blair, Malala, Kevin Spacey og andre personligheder.
Når Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot i Hillerød 19. marts 2016 åbner særudstillingen ”Jonathan Yeos Portrætter”, afsløres samtidig et helt nyt portræt af forhenværende statsminister Helle Thorning-Schmidt. Den britiske kunstner Jonathan Yeo er kendt for sine malerier af fremtrædende meningsdannere og kulturpersonligheder, såsom den tidligere britiske premierminister Tony Blair, den pakistanske aktivist Malala Yousafzai, skuespillerne Nicole Kidman og Kevin Spacey, kunstneren Damien Hirst og mange flere. Når særudstillingen er slut 30.juni, vil portrættet af Helle Thorning-Schmidt indgå i Det Nationalhistoriske Museums galleri med tidligere danske statsministre samt andre betydningsfulde personligheder, der har været med til at forme Danmark de seneste 500 år. Meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev og opdag en verden af fordele! Klik her!

Helle Thorning-Schmidt er imponeret

Den tidligere danske statsminister Anders Fogh Rasmussen valgte at blive portrætteret af Thomas Kluge i 2011, og det maleri er en del af den permanente samling på Det Nationalhistoriske Museum. Portrættet herunder af den tidligere britiske premierminister Tony Blair er malet af Jonathan Yeo i 2007 og vil være en del af den kommende udstilling. Helle Thorning-Schmidt vil selv afsløre det nye portræt ved åbningen af udstillingen på Frederiksborg 19. marts, og hun har allerede udtalt sig om mødet med den britiske maler, og hvordan det var at sidde model. - Det har været fascinerende at møde kunstneren Jonathan Yeo og opleve den proces, vi har været igennem for at skabe dette portræt. Jeg har nydt den positive dynamik, der har været mellem Jonathan og mig, og jeg er nu endnu mere imponeret over hans talent.
Tony Blair
Foto: PR
Helle Thorning-Schmidt i sine flotteste kjoler:

GALLERI: Helle Thorning-Schmidts flotte kjoler

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden