Tirsdag, 12. september 2017 - af af Niels Burgos

Nyt portræt af Marianne Jelved: En vigtig detalje kom med

Marianne Jelved med Mads Rye
Marianne Jelved med Mads Rye
Foto: PR-foto, Det Nationalhistoriske Museum
Marianne Jelved kan fejre 30-års jubilæum i Folketinget og et flot nyt maleri af politikeren er afsløret på Frederiksborg Slot.

Tirsdag den 12. september blev et nyt portræt af den radikale toppolitiker gennem flere generationer, Marianne Jelved, afsløret på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot. Portrættet viser  den forhenværende minister Marianne Jelved, der står foran et vindue i Kulturministeriet med markante bygninger fra Slotsholmen i baggrunden. Afsløringen af portrættet fandt sted kun få dage efter, at Marianne Jelved kunne fejre 30-års jubilæum i Folketinget.

Portrættet af Marianne Jelved er udført af Mads Rye for museet, der som Danmarks nationale portrætgalleri har bestilt billedet. Det er malet med olie på lærred og måler 120 x 90 cm.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

 

Marianne Jelved glad for portrættet

"I tre årtier har Marianne Jelved været en markant personlighed i dansk politik og kultur. Vi er glade for at kunne føje hendes portræt til vores samling”, fortæller Mette Skougaard, direktør på Det Nationalhistoriske Museum i en pressemeddelelse. Som Danmarks nationale portrætgalleri bliver museets samlinger løbende udvidet med portrætter af fremtrædende danskere.

Marianne Jelved er portrætteret med Thorvaldsens Museum og tårnet på Christiansborg Slot i baggrunden. Selv siger den legendariske politiker om det flotte maleri:  ”Mads Ryes tekniske kunnen og realistiske stil imponerer mig, og jeg er glad for, at mit politiske liv og min store kærlighed til guldalderen er så fint indarbejdet i portrættet af mig”.

Mads Ryes arbejde med portrættet af Marianne Jelved bygger på samtaler, foto-optagelser, og at Marianne Jelved har siddet model.

”Marianne Jelveds blik følger beskueren, og hun bærer en jakke med indvævede metaltråde, næsten som en slags brynje. Ideen er, at hun skal udvise styrke, selvtillid og klogskab”, fortæller Mads Rye.

Ved afsløringen tog Marianne Jelved maleriet i nøjere øjesyn. Og det så næsten ud, som om hun tjekkede, om kunstneren havde husket en vigtig detalje. Og jo, den var med. Håndtasken.

 

Marianne Jelved
Foto: PR-foto, Det Nationalhistoriske Museum
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden