22. nov. 2017
Af Majken Munk

OL-guldvinder snupper borgmesterpost i Viborg

Ulrik Wilbek
Ulrik Wilbek
Foto: Jesper Sunesen
Vælgerne har stemt, og det står nu klart, at den tidligere håndbold-landstræner Ulrik Wilbek bliver Viborg Kommunes nye borgmester.

Hele Danmarks befolkning kender nok Ulrik Wilbek bedst på sidelinjen, når der er slutrunder i håndbold. I sin prisværdige karriere som håndboldtræner har han stået i spidsen for både det danske damelandshold og det danske herrelandshold.

Nu kan han juble som en gal over, at han indtager pladsen som borgmester i Viborg Kommune.

Ulrik Wilbek var spidskandidat

Under hele kommunalvalget har Ulrik Wilbek været Venstres spidskandidat i Viborg Kommune, hvor den tidligere landstræner selv er bosat.

Med en bred opbakning har Ulrik Wilbek konstitueret sig med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, som har peget på ham til borgmestertitlen.

Tidligere bejlet til titlen

Ulrik Wilbek har tidligere siddet i kommunalbestyrelsen i Viborg, men forlod den politiske karriere i 2005, fordi han blev træner for herrelandsholdet.

I 2005 så det dog også ud som om, at Ulrik Wilbek ville have haft en god chance for at blive borgmester i kommunen. Den chance droppede han, men i 2017 blev det så en realitet, at Ulrik Wilbek skal være borgmester i Viborg Kommune.

Se i galleriet herunder, hvilke kendisser, der også stillede op til kommunalvalget.

GALLERI: Kendte stiller op til kommunalvalg

Læs mere om: