29. sep. 2012
Af af Kasper Skov Jensen, Newsdesk, Aller Media

Pia Kjærsgaard - Sådan undgår jeg stress

Pia Kjærsgaard
Pia Kjærsgaard
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Hun er en af de mest magtfulde kvinder i dansk politik. Alligevel har Pia Kjærsgaard aldrig haft problemer med stress. Her kan du læse hvorfor.

Hun har jongleret med finanslovsforhandlinger, regeringsuro, intern ballade i Dansk Folkeparti og meget andet. Umiddelbart lyder det meget stressende at være partiformand, men ikke for Pia Kjærsgaard.

Den 15. september gik hun af som formand efter 17 år på posten - 17 år uden stress, fortæller hun.

- Jeg tror, det skyldes, at jeg godt kan lide mit arbejde. Jeg føler mig på ingen måde gammel, hverken fysisk eller psykisk. Men hvis jeg skal have tid til at nyde livet lidt langsommere, er det nu det skal ske. Jeg tror, man bliver stresset hvis man føler sig presset. Jeg ville nok være blevet stresset, hvis jeg var ked af at være partiformand, men sådan har jeg aldrig følt, siger 65-årige Pia Kjærsgaard til Alive.dk.

Skal lære en ny rolle

I øjeblikket er Pia Kjærsgaard ved at forberede sig til at være en del af Folketingets præsidium - den øverste ledelse på Christiansborg, der blandt andet har til opgave at styre debatterne i Folketingssalen.

Sideløbende skal hun som værdiordfører markere Dansk Folkeparti i offentligheden. Men heller ikke det hektiske jobskifte, gør den rutinerede toppolitiker stresset.

- Jeg har susende travlt. Jeg bliver helt underlig, når folk spørger mig: "hvordan føles det at have mere tid?" Det har jeg overhovedet ikke fået, men det er jo godt, at jeg stadig har masser at rive i, siger Kjærsgaard.

Læs mere om: