Lørdag, 19. april 2014 — af Karina Didriksen

Politiker Palle Simonsen er død

Palle Simonsen.
Palle Simonsen.
Foto: Birger Storm
Den tidligere finans- og socialminister for Det Konservative Folkeparti blev 80 år gammel.

Palle Simonsen var omgivet af sin nærmeste familie, da han døde onsdag den 16. april, efter han var blevet ramt af en blodprop i hjernen den 1. marts. Han blev 80 år gammel.

Den tidligere politiker var socialminister for Det Konservative Folkeparti fra 1982-1984, og fra 1984-1989 sad han på posten som partiets finansminister.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det var under Poul Schlüters firkløverregering mellem Konservative, Venstre, Centrum-Demokraterne og Kristeligt Folkeparti.

- Jeg vil huske ham som en af de største hædersmænd fra den borgerlige fløj. Han var en god og reel mand, som man altid kunne lave aftaler med i vished om, at han ville holde sit ord. Hans død gør mig meget ondt på hans kone Kirsten og resten af familiens vegne, siger den nuværende formand for Folketinget, Mogens Lykketoft, til Ekstra Bladet.

Begravelse efter påske

I årene fra 1989 blev Palle Simonsen blandt andet administrerende direktør i Arbejdsmarkedets Tillægspension og bestyrelsesformand for Post Danmark.

I 1998 blev han Kommandør af 1. grad af Dannebrog.

Den afdøde politiker efterlader sig hustruen gennem 53 år, Kirsten Simonsen, tre døtre, to svigersønner og fem børnebørn, skriver BT.

Begravelsen vil finde sted fredag den 25. april klokken 10.30 fra Messiaskirken i Charlottenlund.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden