Ritt Bjerregaard afslører: Dét tænker jeg på, før jeg sover

Ritt Bjerregaard

Ritt Bjerregaard

Foto: Hanne Juul

Ritt Bjerregaard fortæller i ny bog, hvordan hun sørger for at rydde opgaver og bekymringer af vejen, inden hun lægger sig til at sove.

Torsdag, 19. september 2019 - af John Lautrup

Ritt Bjerregaard, 78 år, røber i ny bog, hvordan hun sikrer sig selv en god nattesøvn. 

- Det er meget sjældent, at jeg ikke kan sove, men når det sker, så ligger jeg og tæller, indtil jeg falder i søvn, fortæller hun i bogen "Det vi tænker på inden vi falder i søvn". 

Uhelbredelig kræft giver ikke søvnløshed

Den er skrevet af forfatteren, Rasmus Barud Thomsen, som har spurgt 26 kendte danskere om deres søvnvaner. Herunder altså Ritt Bjerregaard, som med sin uhelbredelige kræftsygdom nok kunne formodes at have søvnløse nætter. Men nej. 

- Jeg tænker aldrig på bekymringer eller frygtelige ting, for jeg vil aldrig lægge mig til at sove, hvis jeg havde sådan nogle tanker buldrende i hovedet.

Få kongeligt krus med BILLED-BLADET
Klik her og læs hvordan!

- I stedet står jeg op og for ordnet de ting, der bekymrer mig, og i de perioder, hvor jeg har meget at se til, har jeg altid en blok liggende ved siden af sengen, som jeg skriver mine tanker og opgaver ned på. Det renser hovedet, inden jeg skal sove, siger Ritt Bjerregaard. 

Læs hvordan hun og en række andre kendte danskere tackler deres nattesøvn i BILLED-BLADET, som kan købes fra torsdag den 19. september. 

Foto: Aller Media

BB 38, 2019