Lørdag, 31. oktober 2015 — af af Lisbeth Grube

Ritt Bjerregaard efter første scanning: Kræften er væk

Foto: Jeppe Michael Jensen
Efter tre operationer for tarmkræft er Ritt Bjerregaard rask, viser ny scanning. Men hendes immunforsvar er helt i bund.

I foråret var Ritt Bjerregaard så syg af tarmkræft, at hun troede, hun skulle dø. Efter tre operationer valgte den 74-årige tidligere toppolitiker forebyggende kemobehandling fra - og i dag kan Ritt så komme med en fantastisk melding.
- Nu har jeg det heldigvis godt. Jeg har været til den første scanning, og kræften har ikke bredt sig, fortæller Ritt Bjerregaard under optagelserne til "Cecilies Bogshow", som bliver vist på onsdag den 4. november på TV 2 Charlie.

Tre operationer

- Men det kom bag på mig, at mit immunforsvar er så langt nede i lang tid. Lige pludselig fik jeg helvedesild, og det satte sig i øjet og hele siden af ansigtet. Det skyldtes simpelthen nedsat immunforsvar. Så jeg har fået en influenzavaccine for første gang, fortæller Ritt.
Den 3. november udkommer hun med sine erindringer, som hun var i gang med at skrive, da hun blev ramt af kræft. Pludselig blev det vigtigt for hende at få skrevet bogen færdig.
- Jeg var gennem tre operationer og ved den ene var jeg så dårlig, at jeg ikke var sikker på, om jeg overlevede. Da gik det ligesom op for mig, at jeg måske havde begrænset tid, siger Ritt.

Ritt Bjerregaard er i "Cecilies bogshow" på onsdag den 4. november med Linse Kessler, Sigurd Barrett og Huxi Bach.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden