11. maj. 2015
Af Juliane Olsen

Ritt Bjerregaard har sagt nej til kemobehandling

Ritt Bjerregaard
Efter at have gennemgået to store operationer for en kræfttumor på endetarmen, har Ritt Bjerregaard nu sagt nej til forebyggende kemobehandling.
Foto: Lars H. Laursen
Politikeren Ritt Bjerregaard har ikke ønsket at blive behandlet med forebyggende kemobehandling efter at være blevet opereret for en kræfttumor på endetarmen.

Den 73-årige S-politiker Ritt Bjerregaard blev opereret for en kræfttumor på endetarmen tilbage i begyndelsen af april måned, og hun har nu sagt nej til en forebyggende behandling med kemo.

Den forebyggende behandling skuelle foregå i pilleform, men selv en sådan en behandling kan føre til bivirkninger, som Ritt Bjerregaard altså helst vil undgå.

- Jeg synes, jeg er rigtig godt i gang med at komme mig. Det går godt, og jeg ikke rigtig lyst til at udsætte mig for, at jeg nu får alle mulige bivirkninger for en måske minimal risiko for, at kræften breder sig igen, siger Ritt Bjerregaard til Ekstra Bladet.

Politikeren slår samtidig fast, at hun ikke har tyet til alternativ behandling, men at hun sætter sin lid til, at kræften nu foreløbig er fjernet fra hendes krop.

LÆS MERE: Ritt Bjerregaard tvivler på kræfter nok til kemoterapi.

Læs mere om: