Onsdag, 19. juni 2013 - af Casper Nielsen

Royal hyldest af Poul Nyrup

Poul Nyrup Easmussen
Poul Nyrup Easmussen
Foto: Lars Laursen/BILLED-BLADET
Poul Nyrup Rasmussen fik fornemt besøg i Brøndsalen, da parodisten og partifællen Mogens Jensen dukkede op som en småberuset prins Henrik i selskab med sin dronning.

Til tonerne af "Kong Christian stod ved højen mast" fik Poul Nyrup Rasmussen igår fint besøg i Brøndsalen på Frederiksberg, hvor han fejrede sin 70-års fødselsdag.

Partifæller og venner gennem et langt liv myldrede til på den solvarme dag, hvor den tidligere statsminister tog imod med sin hustru, Lone Dybkjær.

Men dagens clou opstod da kongehusets to spidser pludselig dukkede op for at holde "årets Nyrup tale", som majestæten sagde - med en diktion, så det næsten lød som "årets nytårstale".

Det var dog "prins Henrik" i hvid sommeruniform og rødvinsbrandert, der høstede størst bifald, da han tiltalte Nyrup som "socialist rosé".

Indeni prinsen gemte Nyrups partifælle Mogens Jensen sig - en mand der gennem tiderne har lavet mange kærlige parodier på den tidligere partiformand.

Selv var Nyrup i vældig humør,  da han på den solbeskinnede eftermiddag tog imod sine mange gæster.

- Jeg har det pragtfuldt. Jeg synes ikke man skal gå så meget op i alder. Jeg nyder bare, at jeg er sund og rask. Det er jo ikke alle politikere beskåret, når man når hertil. Idag skal man være i rigtig god form for at være politiker i Danmark, sagde fødselaren. 

 

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden