4. feb. 2016
Af Maria Rode Olsen

Rufus Gifford mindes Hollywood-tiden til premiere

Rufus Gifford
Rufus Gifford.
Foto: Jeppe Michael Jensen
Da den amerikanske ambassadør Rufus Gifford var til gallapremiere på "Den danske pige" bragte det glade minder fra hans tid i Hollywood med sig.

Den amerikanske ambassadør i Danmark Rufus Gifford har et farverigt CV bag sig.

Før han fik ambassadørjobbet i Danmark har han blandt andet været manuskriptforfatter i Hollywood, hvor han fik mange venner blandt de store stjerner.

Derfor var han meget glad, da Imperial i København slog dørene op til den store gallapremiere på "Den danske pige", hvor filmens Oscar-nominerede skuespillere og instruktør også var med.

- Med min fortid i Hollywood synes jeg altid, det er sjovt, når Hollywood kommer til København, fortalte Rufus Gifford.

LÆS MERE: Rufus Gifford er blevet gift

Rufus Gifford var med på settet

"Den danske pige" er delvist optaget i København, hvor blandt andet Nyhavn fik sig en ordentlig makeover under filmningen sidste år.

Rufus Gifford var på besøg på filmsettet under perioden, hvor han igen kunne få lov til at opleve magien i filmverdenen.

- Jeg besøgte settet sidste år, hvor jeg også hilste på Eddie Redmayne og Alicia Vikander, sagde han.

DINE TV-FAVORITTER - Stem her

Vigtig historie

"Den danske pige" handler om den danske kvinde Lili Elbe, der blev født som landskabsmaleren Einar Wegener og en af de første i verden til at gennemgå en kønskorrigerende operation.

Rufus Gifford er glad for at den 100 år gamle historie om Lili Elbe bliver fortalt på film nu, og mener, at det er vigtigt at vise Lili Elbes mod til at være sig selv.

- Jeg forsøger at være modig hver dag. Man bliver nødt til at have modet til at lave det man gør, og være den man er, afslutter Rufus Gifford.

Læs mere om: