26. dec. 2012
Af af Malan Joensen

Se her, hvilken fobi Mogens Lykketoft lever med

Mogens Lykketoft og Mette Holm.
Mogens Lykketoft og Mette Holm.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Den tidligere udenrigs-, finans- og skatteminister døjer med en fobi, som er blevet mildere med årene

Socialdemokraternes Mogens Lykketoft, der til daglig er medlem af og formand for Folketinget, samtidig med at han er en del af TV 2 News-programmet "Ellemann/Lykketoft", fortæller i et interview til magasinet Euroman, at han har en fobi:

- Højdeskræk. Det har jeg kæmpet meget med, selv om det er blevet bedre med årene. Mine døtre har en rædselshistorie om dengang, de lokkede mig med op i ballongyngerne i Tivoli. Jeg endte med at sidde nede i bunden af vognen og se latterlig ud, mens mine to små piger beroligede mig.

- Jeg var stadig meget bange for højder, da jeg nogle år senere tog til Toronto i Canada. Jeg var udnævnt som udenrigsminister og inviterede nogle familiemedlemmer og bekendte op i den roterende restaurant i CN Tower. Den drejer rundt i 351 meters højde. Det slog mig efterfølgende som en utrolig dårlig idé, og jeg var bekymret i flere uger inden middagen. Men det var også en måde at prøve mine grænser af på. Da dagen oprandt, gik det først rigtig godt, da jeg var kommet op i baren og havde fået en tre-fire-fem gin & tonics. Så kørte det til gengæld meget godt rundt, siger Mogens Lykketoft til Euroman.

Læs mere om: