3. jul. 2020
Af John Lautrup

Smuk gestus til Mette: Fik rørende minde om sin afdøde mor

Mette Frederiksen
Mette Frederiksen
Foto: Kaspar Wenstrup
Mette Frederiksen blev rørt, da en kvinde forærede hende en aflægger af en plante, som statsministerens mor en gang gav hende.

Mette Frederiksen deler denne rørende historie på Instagram. En historie om statsministerens mor og minderne om hende. Og en historie om et betænksomt menneske, som huskede, at hun en gang havde fået en plante af Mette Frederiksens mor.

Læs selv, hvad Mette Frederiksen skriver:

"Jeg vil gerne dele den sødeste historie med jer. Min mor var virkelig et naturmenneske. Hun elskede dyr, blomster og sit drivhus. For mange år siden gav hun en aflægger af denne plante til en kvinde, hun mødte til en konfirmation. Måske er der gået 10 år siden da. Planten har vokset sig stærk, og for et par uger siden skrev Eva til mig og spurgte, om jeg ikke ville have en aflægger af planten, så den kunne komme "hjem" til familien. Vi hentede den i Aalborg i går. Når man ikke længere har sin mor, har det bare kæmpe betydning, at der er ting fra hende, der kan leve videre. Jeg blev så rørt i går, da jeg mødte en kvinde, jeg slet ikke kender, med så fin en gestus. Nu er min mors plante kommet "hjem", og hele familien er taknemmelige."

https://imgix.billedbladet.dk/mette_0.jpg
Mette Frederiksen med aflæggeren af mors potteplante
Foto: Privat

Savnet af mor

Anette Frederiksen døde i 2013 af kræft. Mette Frederiksen har i flere interviews fortalt om savnet, og at hun hver dag tænker på sin mor.

Læs mere om: