21. maj. 2016
Af af Dorte Quist

Smuk sten på Anker og Ingrid Jørgensens grav

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/anker_j_gravsten47.jpg
Foto: Birger Storm/BILLED-BLADET
Nu er den smukke sten kommet på plads på Anker og Ingrid Jørgensens gravsted. Ligesom de andre fremtrædende socialdemokrater er Anker Jørgensen også begravet ved "Det røde hav" på Vestre Kirkegård.

To måneder efter Danmarks folkekære statsminister, Anker Jørgensen, døde på plejehjemmet Langgadehus i Valby, er der nu sat en flot og personlig gravsten på hans grav på Vestre Kirkegård, der ligger midt mellem Valby, Sydhavnen og Vestrebro. Nogle af de steder, hvor Anker Jørgensen selv boede og havde sin gang hele sit liv.

Stenen er rejst af Socialdemokratiet, og ud over navnet på Anker og hans hustru, Ingrid, der døde 19 år før Anker selv, er også Ankers enkle signatur graveret ind på stenen i øverste venstre hjørne - i rødt! Hvilket nok ikke er nogen tilfældighed.

Får du BILLED-BLADETs nye nyhedsbrev? Klik her og meld dig til!

Anker Jørgensen ligger blandt venner og kolleger

Anker Jørgensen er begravet ved den lille sø på Vestre Kirkegård, som på kortet hedder Rektorparken, men som i folkemunde altid bliver kaldt "Det røde hav", fordi så mange fremtrædende og markante socialdemokrater er begravet rundt om søen. Lige til venstre for Anker og Ingrid Jørgensens gravsten ligger f.eks. hans gamle minister-kollega gennem mange år i 1970'erne, Per Hækkerups massive gravsten, som også er rejst af Socialdemokratiet.

https://imgix.billedbladet.dk/bb-685857.jpg
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET

Læs mere om: