Søren Pape Poulsen: Jeg har det skidt

Søren Pape Poulsen

Søren Pape Poulsen

Foto: Flemming Jeppesen
De konservatives ny partileder Søren Pape Poulsen er ked af, at han har følt sig tvunget til at fortælle om sin homoseksualitet. Han synes stadig, det er en privatsag.

Søren Pape Poulsen nåede kun at være konservativ partileder i seks dage, før han følte sig presset til at offentliggøre, at han er homoseksuel. Det skete ikke med hans gode vilje, afslører han over for BILLED BLADET. 

- Jeg har det skidt med, at jeg er blevet tvunget til at gå ud og sige noget om det. Jeg troede ikke, det var nødvendigt i 2014. Men partiets pressetjeneste er i de seneste dage blevet klar over, at uanset om jeg deltog eller ej, ville nogle medier skrive om det. Derfor valgte jeg selv at stå frem, siger Søren Pape Poulsen, som længe har været bevidst om sin homoseksualitet, selv om han også har prøvet at have pigekærester.

Når han ikke er sprunget ud før, handler det ifølge ham selv om, at han ikke ville være kendt som Viborgs "homo-borgmester". Og han erkender, at hans seksualitet har besværliggjort tingene for ham.  

- Det har været et problem, fordi jeg synes, det er så privat. Og jeg synes stadigvæk, at det principielt er en privatsag. Jeg har det da skidt med, at mine gamle forældre i dag (onsdag, red.) skal gå rundt i Bjerringbro og overalt se Ekstra Bladets store spisesedler med mit billede og overskriften "Jeg er homo", sukker Søren Pape Poulsen.

Hans forældre har dog vidst det og bakker ham op, selv om de, ifølge ham selv, ikke rigtig forstår det. Men de ønsker bare, at han er lykkelig.  

Søren Pape Poulsen erkender, at det måske var en fejl ikke at stå frem med sin seksualitet på pressemødet i sidste uge, hvor han blev præsenteret som ny partileder.

- Jeg har i hvert fald på den hårde måde fundet ud af, at som partileder er alt under lup med et forstørrelsesglas x 10. Men jeg fortryder ikke ét sekund, at jeg har påtaget mig opgaven. Jeg er sådan indrettet, at når det blæser, og jeg er i modvind, træder jeg ekstra hårdt i pedalerne, siger han.  

Læs stort interview med Søren Pape Poulsen i det nye BILLED BLADET, der er på gaden i morgen. Det er lavet, før han sprang ud. Men han fortæller rørende som sit forhold til adoptivforældrene og om mødet med sin biologiske mor.

 

 

  

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden