Sophie Løhde og Troels Lund Poulsen er Borgens søde kærestepar

På Birkehøjgaard er det Sophie, der styrer slagets gang indendøre og i køkkenhaven, mens Troels styrer arbejdet på markerne. Her er de midt i deres grønne hvedemark.

På Birkehøjgaard er det Sophie, der styrer slagets gang indendøre og i køkkenhaven, mens Troels styrer arbejdet på markerne. Her er de midt i deres grønne hvedemark.

Foto: Birger Storm
Mød kæresteparret Sophie Løhde og Troels Lund Poulsen, der har fælles arbejdsplads i Folketinget.

Vi skal langt, langt ud på Sjælland. Ad smalle, snoede landeveje mellem grønne marker og skove. Dér ligger Birkehøjgaard med sine 40 tønder land, og dér bor undervisningsminister Troels Lund Poulsen sammen med sin kæreste og politiker-kollega, folketingsmedlem Sophie Løhde.

- Vi ser nok hinanden mindre end de fleste andre kærester, siger de. - I weekenderne er vi sammen, men til hverdag ser vi ikke meget til hinanden.

- På hverdage kommer vi begge sent hjem, og vi har ofte spist inde i byen. Ellers er der Byens Madsted i Hvalsø, vores yndlings-pizzaria. Det passer lige, at man ringer og bestiller, når man kører af motorvejen. Så er maden færdig, når du når til Hvalsø.

- I weekenden spiser vi sammen og laver selv mad, fortæller Troels. - Jeg mener jo, at man skal lave det, man er bedst til, så jeg overlader madlavningen til Sophie. Det er hun rigtig god til.

Sophie Løhde: Jeg faldt for Troels

- Op til valget i 2007 var vi til nogle fester sammen, vi fik lyst til at se noget mere til hinanden - og så blev vi kærester. Det betød en del ekspresture mellem Birkerød og Bukkerup, indtil vi flyttede sammen her på gården i august 2008.

- Jeg faldt for Troels, fordi han er Troels, og ikke fordi han var politisk ordfører med egen bondegård. Jeg fandt simpelthen ud af, at han er et kærligt og sødt menneske og helt nede på jorden, siger Sophie. Én som kan snakke med alle.

- Vi har ikke lagt planer om at gifte os. Lige nu prioriterer vi begge vores arbejde højt, siger Sophie. - Jeg ved bare, at hvis vi skal have børn sammen, skal vi giftes først. Tingene skal ske i den rigtige rækkefølge!

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden