28. maj. 2020
Af John Lautrup

Statsministerens forlovede: Dét prøver jeg at gøre for Mette

Mette Frederiksen
Mette Frederiksen og Bo Tengberg
Foto: Hanne Juul
Mette Frederiksen kan glæde sig over at have en støttende mand i sin forlovede, Bo Tengberg. Til gengæld kan parret frygte, at deres bryllup endnu en gang må udskydes.

Mette Frederiksen, 42 år, bruger som statsminister stort set alle sine vågne timer på at styre Danmark gennem coronakrisen. Heldigvis har hun på hjemmefronten en samlever, som gør sit for at bakke op.

- Det bedste, jeg kan hjælpe med, er at være til stede og være støttende. Bare være der. Og så sørger jeg selvfølgelig for, at vores hjem hænger sammen, og at der er noget mad. At være en tilstedeværende mand, det tror jeg, er det bedste, jeg kan gøre, siger Bo Tengberg, 55 år, filmfotograf og statsministerens forlovede.

De skulle have været gift sidste sommer. Men så kom der et folketingsvalg og brudens efterfølgende indrykning i statsministerkontoret i vejen. Nu er det så corona-epidemien, der spænder ben for det planlagte bryllup her til sommer.

- Der er da en reel risiko for, at vi kommer til at udskyde brylluppet igen, siger Bo Tengberg, som fredag ledsagede sin forlovede til den officielle genåbning af kunstmuseet Louisiana i Humlebæk.

– Vi kan ikke rigtig melde noget ud, og vi har ikke sat en dato endnu, for vi er jo hele tiden afhængige af, hvordan udviklingen bliver, og hvad sundhedsmyndighederne anbefaler. Så vi tør ikke lægge os fast endnu. Desværre. Vi ville ellers rigtig gerne, siger han.

Læs interview med Bo Tengberg i BILLED-BLADET, som kan købes fra torsdag den 28. maj. Her fortæller han også om, hvordan coronakrisen har bragte statsministerfamilien tættere sammen.

Læs mere om: