22. nov. 2013
Af Hanne Rask

Steen Lund og andre kendte kom i byrådet

Steen Lund er blevet valgt ind i byrådet i Odense kommune.
Steen Lund er blevet valgt ind i byrådet i Odense kommune.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Kendte ansigter er ved det netop overståede kommunalvalg valgt ind flere steder i landet.

Der er ingen tvivl om, det betaler sig at være et kendt ansigt, hvis man gerne vil ind i politik.

Den tidligere "Vild med dans"-danser Steen Lund stillede op ved kommunalvalget for første gang, og borgerne i hans kommune, Odense, har tilsyneladende ikke glemt danseren - og borgerne har åbenbart også en tro på, at han kan andet end at danse.

I hvert fald kan Steen Lund bryste sig at være kommet ind i byrådet med dobbelt så mange stemmer, end han selv havde forventet. Det skriver BT.

- Jeg blev lidt ydmyg, for jeg er virkelig, virkelig stolt over valget. Jeg strøg helt op som nummer fire i vores parti, selv om jeg havde regnet med at skulle kæmpe om det ottende mandat, siger Steen Lund, der fik 812 personlige stemmer.

Sportsfolk ind i politik

Steen Lund har i dag en fuldtidsstilling hos Lego, men regner med at kunne forene det med jobbet som politiker. Endnu ved han dog ikke, hvilket udvalg han bliver sat i.

Også andre steder i landet kom kendte ansigter til magten.

Den tidligere badmintonspiller, Poul-Erik Høyer genvandt sin post for Venstre i Gribskov kommune, og på Frederiksberg ved København kunne den tidligere cykelrytter Brian Holm hæve armene i triumf. Den nuværende sportsdirektør stillede nemlig op for De Konservative og bliver ny mand i byrådet. Han var nummer 15 på listen, men var med sine 786 personlige stemmer, den der fik næstflest stemmer efter borgmester Jørgen Glenthøj.

Også håndboldspilleren Katrine Fruelund, der stillede op for Venstre i Randers, blev stemt ind i byrådet. Også hun fik op mod 800 personlige stemmer.

Læs mere om: