6. aug. 2009
Af af Signe Ravn

Svend Auken bisættes mandag

Svend Auken
Svend Auken
Foto: Birger Storm
Politikeren Svend Auken bisættes fra Frederiksberg Kirke, men først er der mindehøjtidelighed i Christiansborg Slotskirke.

Onsdag holdt århusianerne en stor mindehøjtidelighed for afdøde Svend Auken, og på mandag den 10. august skal Svend Aukens kone, familie og venner tage afsked med politikeren i hele to mindehøjtideligheder. Først i Christiansborg Slotskirke, hvor Aukens årelange ven, biskop i Århus, Kjeld Holm, skal tale.

"Svend Aukens båre vil ikke være i Slotskirken. Den står i Frederiksberg Kirke ved Frederiksberg Runddel, hvor hans søster, Margrethe Auken kl. 13.30 taler og står for jordpåkastelsen. Derpå vil medlemmer af hans familie være ham ud i rustvognen, der kører ham til kremering. Bagefter er det meningen, at han skal hvile på Holmens Kirkegård," siger Socialdemokraternes partisekretær Lars Midtiby til Ekstra Bladet.

"Vi håber, at vi kan holde de to mindehøjtideligheder åbne for så mange folk som muligt, men det kan være, at vi bliver nødt til at reservere mange pladser," fortæller Lars Midtiby i avisen og forklarer, at der først og fremmest skal være plads til familie, nære venner og Anker Jørgensen.

Læs mere om: