Søndag, 20. februar 2011 — af af Henrik Salling

Thyra Franks store sorg

Thyra Frank
Thyra Frank
Foto: Krestine Havemann/BILLED-BLADET
Thyra Frank har både mand og syv børnebørn, men hendes store sorg er, at hun aldrig selv fik børn.

Plejehjemslederen Thyra Frank har besluttet at gå ind i politik - selv om hun har travlt med at drive sit plejehjem, Lotte, på Frederiksberg. Og som om det ikke var nok, har Thyra også både mand og syv børnebørn, som der jo også skal være tid til..

Den 1. maj 1988 gik Thyra Frank ind ad døren på Kochsvej 30 på Frederiksberg i København. Hun havde dengang et brændende ønske om at gøre en forskel. Og med sin jyske stædighed i bagagen og sine indlysende ideer mente hun nok, at den plan skulle lykkes.

Nu - 22 år senere - er forholdene radikalt ændret på plejehjemmet, som har til huse i en af de store, gamle villaer på Frederiksberg. Og den sidste store nyhed på de kanter kom, da den nu 58-årige Thyra i sidste uge proklamerede, at hun ville gå ind i landspolitik for Liberal Alliance.

- Mit omsorgs-gen for mine medmennesker kommer hjemmefra. Min far var tænkeren og min mor praktikeren, og de havde begge stor forståelse for andre, fortæller Thyra, mens hun kigger rundt i plejehjemmets spisestue.

Thyras store sorg

Tid til familien skal der være. Thyra har aldrig selv været velsignet med sine egne børn.

- Det er en evig og blivende sorg i mit liv. Heldigvis har jeg været så heldig, at min første mand bragte to dejlige børn med sig, og det samme skete også med min nuværende mand, Peter. Så jeg har syv børnebørn, som der også bliver tid til.

Hvad vil du gerne huskes for?

- Jeg vil gerne huskes for, at jeg var et ordentligt menneske. Intet mindre, siger hun.

 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden