Fredag, 15. juni 2018 — af John Lautrup

TILLYKKE: Poul Nyrup Rasmussen fejrer sin 75-års fødselsdag på Bornholm

Poul Nyrup Rasmussen
Poul Nyrup Rasmussen
Foto: Hanne Juul
Poul Nyrup Rasmussen fejrer sin fødselsdag på Folkemødet på Bornholm

Poul Nyrup Rasmussen holder fredag fødselsdagsreception på Folkemødet på Bornholm.

Det sker sammen med Det Sociale Netværk, hvis arbejde for psykisk sårbare børn og unge den tidligere statsminister har viet sit seniorliv til.

Han ønsker sig da heller ikke noget til sig selv.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Ideen er at benytte fødselsdagen til at sætte fokus på de udsatte unge, og folk er velkomne til at indbetale et beløb til Det Sociale Netværk i stedet for at efterspørge en ønskeliste, siger Poul Nyrup Rasmussen, som har fået lovning på, at Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen kigger forbi for at fortælle, hvordan de vil forbedre indsatsen for de psykisk belastede unge.

- Men Kira Skov kommer også for at synge, og selvfølgelig skal vi da også have en fødselsdagskage, siger Poul Nyrup Rasmussen, hvis egen psykisk syge datter, Signe, begik selvmord få måneder efter hans 50 års fødselsdag i 1993.

- Dette står for mig som en dyb livserfaring: Vil du have glæde, må du tage sorgen med. Det er noget af det, der plager mange unge i dag. Når de opdager, at livet ikke er én lang perlerække af lykkelige øjeblikke. Ikke at Lone (Dybkjær, red.) og jeg taler ret meget om det, men det ligger i os begge. Derfor er øjeblikkets lykke intens hos os. Og dem er der mange af på trods af smerten, siger han.

Lone Dybkjær mistede for fem år siden en datter til sklerose.

Så ægteparret kender alt til sorg, men de er ikke desto mindre taknemmelige og glade for livet.

Læs stort dobbeltinterview med Lone Dybkjær og Poul Nyrup Rasmussen i BILLED BLADET nr. 24, der kom på gaden torsdag den 14. juni.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden