13. apr. 2018
Af Ken Richter

TILLYKKE: Ulrik Wilbek fylder 60 år

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/_m080007.jpg
foto: AOP
Den tidligere landstræner er nu borgmester i Viborg

For 30 år siden kom Ulrik Wilbek til Viborg for at træne byens hold i kvindehåndbold. Nu sidder han som byens borgmester, og hvor det før var sport, er det nu politik, der fylder hverdagen.

Gift med Susanne i 24 år

I løbet af sit trænerjob for Viborg HK fandt Ulrik Wilbek sammen med målvogteren Susanne Munk Lauritsen, og de to blev gift for 24 år siden. Sammen har de sønnerne Rasmus og Tobias, og fra et tidligere forhold er Ulrik også far til Louise.

Som ung var Ulrik en dygtig trespringer, men det var som temperamentsfuld håndboldtræner, han for alvor slog sit navn fast. Først som landstræner for kvindelandsholdet fra 1991 til 1998, og det blev kronet med en OL-guldmedalje ved OL i Atlanta i 1996.

Populær kandidat

Derefter vendte Wilbek tilbage som klubtræner i Viborg, inden han fra 2005 og ni år frem stod i spidsen for herrelandsholdet. Undervejs blev det til to EM-titler. Ulrik Wilbek sluttede brat sin karriere i dansk håndbold, da han efter OL i Rio for to år siden pludselig sagde sit job op som sportschef i Dansk Håndbold Forbund.

Derefter brugte Ulrik Wilbek al sin tid på at blive valgt til borgmester i Viborg, og ved kommunalvalget fik han imponerende 7.537 personlige stemmer og har siden nytår været byens førstemand.

Læs mere om: