6. feb. 2023
Af Regitze Ørnstrup Christensen

Trækker stikket på ubestemt tid: Jakob Ellemann-Jensen ramt af sygdom

Jakob Ellemann-Jensen
Jakob Ellemann-Jensen
Foto: Ritzau Scanpix
Det ildebefindende forsvars- og vicestatsminister Jakob Ellemann-Jensen fik i sidste uge, har alligevel sat spor i politikeren, der sygemelder sig i en periode.

I sidste uge blev forsvars- og vicestatsminister Jakob Ellemann-Jensen ramt af et ildebefindende, der sendte ham på Rigshospitalet for at blive undersøgt.

Dagen efter skrev han på sin Facebook-profil, at der ikke var noget alvorligt at melde, og at han havde det godt igen. Så han var klar til at trække i arbejdstøjet igen med det samme.

Det blev dog en smule for hurtigt.

Mandag aften fortæller han på sin Facebook-profil, at han må erkende, at han alligevel ikke er klar, og at han trækker stikket i en periode, for at passe på sig selv.

- Mit helbred er selvsagt det vigtigste. Jeg kan ikke være både far, forsvarsminister og partiformand på en og samme tid, hvis helbredet ikke er i orden. Jeg har haft usædvanligt travlt gennem længere tid. Nu sender min krop et signal om, at det er tid til at tage en pause, hvis ikke det skal ende galt. Det vil jeg lytte til. Konklusionen er derfor, at jeg, efter råd fra min læge, bliver nødt til at trække stikket i en periode og tage orlov. Og så vender jeg tilbage, når jeg er klar, skriver han på sin Facebook-side.

Han fortæller samtidig, at mens han er sygemeldt, træder Troels Lund Poulsen til som fungerende forsvarsminister, mens Stephanie Lose vil stå i spidsen for Venstre, indtil han vender tilbage.

Læs mere om: