Søndag, 6. november 2011 — af af Anna Johannesen

Uffe Ellemann-Jensen: Lægerne holder mig i live

Uffe Ellemann-Jensen
Uffe Ellemann-Jensen
Foto: Krestine Havemann
Uffe Ellemann-Jensen har haft vrøvl med hjertet, fået pacemaker og er blevet opereret for prostatakræft, men det hverken optager eller bekymrer Uffe Ellemann-Jensen.

- Jeg har en god evne til at kikke fremad, og så hjælper det jo også på livskvaliteten, at jeg har en kone, som hver dag beriger mit liv, selv om hun påstår, jeg både kan blive hidsig og hysterisk, fortæller Uffe Ellemann-Jensen.

Vi sidder i Uffe og Alice Vestergaards skønne hus i Hellerup, kun et stenkast fra Øresund. Badebroen er netop taget op, hvilket betyder, at det er slut med at bade for i år. Før i tiden var det Uffe, der hoppede i bølgerne hver morgen, men nu er det Alice. Som regel ved seks-tiden. Så går Uffe tur med Oscar imens. Det er familiens 10 år gamle border-terrier, som han også gerne lufter en gang om eftermiddagen.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Vandt over sygdom

- Så går vi ad nogle bestemte stier, hvor der ingen egern er. Dem farer han nemlig lige i struben på, siger Uffe.
Uffe Ellemann er kommet i reparationsalderen. Det er hans eget udtryk, og han synes, lægerne er fantastiske og er fuld af beundring over, så godt det danske sundhedssystem fungerer.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Jeg er heldig, at jeg lever nu, hvor lægerne er så dygtige. Det, de kan i dag, kunne de jo ikke for 50 år siden, så de holder mig i live, siger Uffe, der i januar måtte gennem en større operation på Rigshospitalet for prostata-kræft.

- Det var et par ubehagelige måneder, men nu har jeg lagt det bag mig og lader lægerne tjekke det, der skal tjekkes. Jeg fik læst en masse bøger, mens jeg var indlagt, og da det hele var overstået, tog Alice og jeg en tur til Kenya, som vi begge holder meget af. Jeg er ikke mere hypokonder end de fleste mænd, bare taknemmelig over, at det er vel overstået.

Katolsk præst

10 år som udenrigsminister har slidt på kroppen. Det er Uffe udmærket klar over, og på et tidspunkt havde han da også lidt problemer med hjertet. Det er nu klaret med en pacemaker, og generne efter den diskusprolaps i nakken, der medførte, at han i et helt år måtte iføre sig en stiv krave, er sagtens til at leve med.

- Jeg havde kraven på til et møde i Irland, og da sagde mine irske kolleger, at jeg lignede en katolsk præst, "hvis det da ikke lige var for udtrykket i øjnene", griner Uffe.

- Der var ikke tid til at passe ordentlig på sig selv i de år.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden