19. feb. 2013
Af af Malan Joensen

Uffe Ellemann-Jensen: Vigtigt at erkende egne svagheder

Uffe Ellemann-Jensen
Uffe Ellemann-Jensen
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Uffe Ellemann-Jensen møde med høreapparatet har højnet hans livskvalitet

Den tidligere udenrigsminister og medlem af Folketinget for Venstre Uffe Ellemann-Jensen er blevet utroligt glad for at bruge høreapparat.

Det fortæller han i et interview til magasinet Sundhed.

Det var dog i begyndelsen ret svært for omgivelserne at overbevise Uffe Ellemann-Jensen om behovet for hørehjælp.

- Sludder og vrøvl - jeg hører fint! Det er jer, der har svært ved at formulere jer tydeligt! svarede han, når familien bragte den manglende hørelse på banen.

- Til sidst gik jeg ind og fik lavet en høretest, mest fordi jeg glædede mig til at lukke munden på min kone. Så kunne vi en gang for alle få slået fast, at min hørelse ikke fejlede noget, fortæller Uffe Ellemann-Jensen til magasinet.

Men hørelsen fejlede skam noget. Løsningen med at bruge høreapparat lå lige for og har vist sig at gøre en stor forskel for den 71-årige politiker. En forskel, han nu har haft glæde af i omkring et halvt år.

- Det er vigtigt at erkende sine egne svagheder, og jeg må sige, at høreapparaterne har sat min livskvalitet gevaldigt i vejret, siger han og forklarer, hvordan lydene i naturen pludselig var meget kraftigere end normalt:

- Første gang jeg havde dem på og gik ud i haven, var der en voldsom larm af fugle. Jeg troede, det var en sværm af mejser eller gråspurve, der havde slået sig ned i haven, men det viste sig, at det blot var den normale aktivitet ved foderbrættet. Pludselig slog det mig, at jeg ikke havde hørt fuglestemmer i meget lang tid, og da blev jeg virkelig taknemmelig for, at min kone havde mobbet mig hen til den høretest.

Læs mere om: