28. sep. 2015
Af af Marianne Singer i New York

VIDEO: Kristian Jensen scorede mål for kronprinsesse Marys sag

Kronprinsesse Mary arbejder meget med ligestilling og kronprinsessens sag blev støttet af den danske udenrigsminister, Kristian Jensen, der scorede et såkaldt dizzy straffespark i Central Park i New York for verdensmål nummer fem; ligestilling.

Sveden drev ned af udenrigsminister Kristian Jensen, da han ankom til Central Park tidligt søndag morgen. Sammen med sit team var han løbet fra hotellet hen til de grønne områder midt i New York.

Og selvom uret kun viste lidt over seks om morgenen var der ingen træthed at spore hos ministeren, da han gjorde klar til at score et såkaldt dizzy straffespark for at sætte fokus på FN's nye verdensmål, der netop er blevet vedtaget på FN-topmødet i New York. Lidt efter samme princip som ice bucket challenge, der sidste år satte fokus på nervesygdommen ALS.

Flere store fodboldstjerner har allerede gjort det, men Kristian Jensen skulle angiveligt være den første udenrigsminister i verden, der har udført et dizzy straffespark.

Det går ud på, at dreje 13 gange rundt om en fodbold og lige efter score et mål. Udenrigsministeren vaklede kort rundtosset hen til bolden, men klarede derefter uden problemer at ramme målet.

Kristian Jensen pegede selv på kronprinsesse Marys sag

Ministeren dedikerede sit dizzy straffespark til det 5. verdensmål, der handler om ligestilling og om at styrke kvinders og pigers rettigheder. Et område, som også kronprinsesse Mary har fokus på i New York i disse dage.

Det gjorde han ved at skyde med en fodbold, der er designet specielt til piger og derfor lidt mindre og lidt lettere end en normal voksenfodbold, der giver mange piger skader.

- Jeg vil sende et budskab om, at piger og drenge skal have lige adgang til at spille fodbold og dyrke andre former for sport i hele verden. Sport er et fantastisk redskab til at skabe selvværd og opnå ligestilling hos piger både i Herning og Hanoi.

Kristian Jensen understreger, at de 17 nye verdensmål er godt nyt for verdens piger og kvinder.

- Nu skal vi så sikre, at der leveres på de mange løfter om bedre adgang til uddannelse, bedre sundhed og flere rettigheder for verdens piger og kvinder. Det gør den danske regering ved fortsat at sætte piger og kvinder i centrum for vores udviklingssamarbejde, og det gør vi, når 5000 politiske ledere, aktivister, forskere og mange andre samles i København i maj 2016 til den internationale Women Deliver konference.

Læs mere om: