3. jun. 2019
Af Niels Burgos

Popsanger åbner butik i Tivoli

Jørgen Klubien
Jørgen Klubien
Foto: PR
Disney-tegneren gennem 40 år, Jørgen Klubien, der også er kendt som forsanger for Danseorkestret, vender tilbage til Danmark og åbner butik i Tivoli. Han vil selv sidder og klippe personlige silhuetter i hans nye pop-up shop i Smøgen.

Det bliver en erfaren hånd, der kommer til at stille sig til rådighed for Tivolis besøgende her i sommerperioden, for Danseorkester-forsangeren Jørgen Klubien glæder sig til at bringe en ældgammel tradition for sorte silhuetklip tilbage til Tivoli.

Jørgen Klubien står sammen med Danseorkestret bag store hits som ”Kom tilbage nu” samt ”Regndans”, og sin store musikalske kunnen delte han ud af, da han i 2014 medvirkede i TV 2-programmet ”Toppen af poppen”. I USA har han desuden haft stor succes som tegner for Pixar og Disney, hvor han har arbejdet med tegne og animationsfilm som ”Løvernes konge”, ”Pocahontas” og ”Toy Story 2”.

En gammel Tivoli-tradition

- Jeg har en god ven i USA, der også gør det her med at klippe papirsilhuetter, og det er faktisk en gammel Tivoli-tradition, som Walt Disney efterfølgende har bragt til Disneyland. Jeg glæder mig rigtigt meget, men jeg har da også sommerfugle i maven omkring at skulle have rigtige kunder i butikken, som betaler penge, og som jeg skal forsøge at gøre tilfredse, lyder det fra Danskeorkester-forsangeren.

Klipper dronning Margrethe

Jørgen Klubien har boet i USA siden 1978, hvor han blandt andet har arbejdet på en række af de store Disney-film, men nu har han sagt ja til også give en hånd med i Tivolis tegnestue udover arbejdet i den nye butik i Smøgen, og i den forbindelse vil han altså gerne møde Tivolis gæster over de næste tre måneder med officiel åbning af sin butik fredag den 7. juni. Han har allerede øvet sig med silhuetter af kendte navne som den afdøde modedesigner Karl Lagerfeld, dronning Margrethe, den amerikanske præsident Donald Trump og vores egen H.C. Andersen, så mon ikke det nok skal gå, når store og små kommer på besøg hos den kreative tegner med den velkendte cowboyhat.

Det koster 100 kroner at få klippet det første klip hos Jørgen Klubien, så alle kan være med på prisen. Men resten i gruppen eller familien derefter kun er 50 Kr. Det vil sige, at en familie på fire koster 250 kr. Måske endda kan man oven i være heldig at få en god historie med fra tegnerens mange år over there, mens saksen arbejder på det personlige kunstværk, der er lige til at tage med hjem og hænge op. Han slippet nok heller ikke for at snakke om Danseorkestret især på regnvejrsdage i Tivoli.

https://imgix.billedbladet.dk/danse.jpg
Danseorkesteret med Jørgen Klubien i front havde stor succes op gennem 1980'erne
Foto: Aller Media

Læs mere om: