Preben Elkjær underholdte publikum

Preben Elkjær og Nicole

Preben Elkjær og Nicole

Foto: Birger Storm
Danmarks mest funklende forboldstjerner var på plads med koner og kærester, da der var Dansk Fodbold Award 2010 i Cirkusbygningen i København.

Aftenens absolutte hovedperson i manegen var gavflaben og superangriberen fra 80'ernes dynamithold Preben Elkjær, der blev budt velkommen i fodboldens Hall of Fame.

Preben takkede for den store ære og fyrede en masse friske bemærkninger af, da han fik en mikrofon stillet til rådighed. Han lagde salen ned med sin drengede charme, humor og perfekte timing. Det var et onemanshow i verdensklasse. Præcis som på grønsværen i 80'erne.

- Tak, især til min kone Nicole. Og tak til mine holdkammerater fra 80'er-holdet. Man siger, at man kun bliver god, hvis man har gode holdkammerater ... Det havde mine, lød det fra Elkjær, hvilket fik publikum til at bryde ud i et kollektivt latterbrøl.

Midt i alt det morsomme anede man, at Elkjær alias Guldkjær og Målkjær var meget, meget rørt.

Så rørt, at han måtte kæmpe for at holde en enkelt eller to tårer tilbage.

Også Guld-Harald Nielsen fra OL-holdet 1960 var rørt over at komme ind i Hall of Fame, ligesom Dennis Rommedahl fra VM-holdet 2010 var stolt over at blive årets spiller foran blandt andre Nicklas Bendtner.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden