8. sep. 2014
Af af Niels Burgos

Preben Kristensen: Alderdommen skræmmer mig

Preben Kristensen overvejer ikke at gå på pension. - Jeg tror, jeg bliver en af dem, der skal bæres ud, siger han til Ekstra Bladet.
Preben Kristensen overvejer ikke at gå på pension. - Jeg tror, jeg bliver en af dem, der skal bæres ud, siger han til Ekstra Bladet.
Foto: Krestine Havemann/BILLED-BLADET
Der er stadig fuld fart på den populære skuespiller, men han bryder sig ikke om at tænke på at blive gammel

I disse dage har Preben Kristensen travlt med forberedelserne før premieren på Disney's "Skønheden og Udyret", der har premiere på Det ny Teater 18. september. Her skal han spille lysestagen Lumiere. - Det er det gode ved at blive ældre som skuespiller: Man får tilbudt flere roller med ordentligt kød på. Førsteelsker-rollerne er yndige og pæne, men i karakter-rollerne må man gerne spille grim, siger han til Ekstra Bladet.

61-årige Preben Kristensen forklarer også til avisen, at han har nået den alder, hvor det er vigtigt at holde fri i lang tid og lade op.

- Derfor er det meget vigtigt at prioritere privatlivet og gøre nogle ting sammen med sin mand - kort sagt nyde livet, siger han til Ekstra Bladet. - Det giver ingen mening bare at rage en masse penge til sig. Jeg har nået den alder, hvor det skal nydes.

Om alderdommen siger Preben:

- Jeg kan faktisk godt blive lidt angst, når jeg kigger mig omkring og ser, hvordan de gamle har det. Som unge føler vi os udødelige, men vi er ikke ret gode til at tage os af vores gamle, siger den populære skuespiller, der er gift med frisøren Søren Hedegaard. Parret har været sammen i 32 år.

Læs mere om: