5. jun. 2011
Af af Henrik Salling

Preben Kristensen: Jeg har satset på kærligheden

Preben Kristensen og gemalen Søren Hedegaard
Preben Kristensen og gemalen Søren Hedegaard
Foto: AOP
Preben Kristensen har været sammen med Søren Hedegaard i 29 år.

Preben Kristensen føler sig som et privilegeret menneske. Karrieren kører i en alder af 58 år på skinner. Linie 3 genopstår til næste efterår, og forholdet til manden, Søren Hedegaard, har han aldrig tvivlet på.

BILLED-BLADET møder entertaineren i garderoben på Aalborg Teater. Kigger man rundt i Prebens garderobe, er der ikke meget personligt. Hverken et billede af hunden eller af Søren pryder spejlet eller væggene.

- Jeg kan jo godt huske, hvordan han ser ud, smiler han, for hvem titler og fornemhed er vigtigere end gods og guld.

For Preben forholder det sig slet ikke sådan, og selv om Søren ikke nødvendigvis hænger på væggen, er han med i hjertet. Det kan ikke undgås efter 29 år med samme adresse. Og opskriften er snarere avanceret end indlysende.

- Hvis jeg havde opskriften, ville jeg blive rig ... Det handler om at satse på forholdet. Fra man beslutter sig og satser på det. Der er ikke andet, og længere er den jo ikke. Men det kræver arbejde, og så skal man selvfølgelig være enige om nogle ting. Det finder man ud af hen ad vejen. Vejlede hinanden og give hinanden plads.

Preben slår ud med armene og signalerer en rummelig cirkel ... Efter en kort pause.

- Vi støtter hinanden og finder ud af, hvad hinandens styrker og svagheder er. Der er jo masser, der kan gå galt. Personligt har jeg aldrig haft brug for at søge noget andet. Jeg har haft det fint, der hvor jeg er - og var.

Læs mere om: