4. mar. 2018
Af af Helle Skram de Fries

Preben Kristensens 40-års jubilæum: Jeg er dybt taknemmelig

Preben Kristensen
Preben Kristensen
Foto: Birger Storm / BILLED-BLADET
Det var en meget bevæget Preben Kristensen, der lørdag den 3. marts modtog hyldest og laurbærkrans på Folketeatret i København i anledning af hans 40-års jubilæum.

- Jeg er meget rørt og dybt, dybt taknemmelig, lød det fra en bevæget Preben Kristensen, da han blev hyldet på Folketeatrets lille scene Hippodromen i København.

I 40 år har skuespiller Preben Kristensen beriget verden med sit kæmpe talent, engagement og kærlighed til skuespillerfaget, og lørdag den 3. marts blev 40-års jubilæet fejret på Folketeatret efter Preben Kristensen ene mand havde spillet sin jubilæumsforestilling ”Suffløren”.

Hyldest

Først modtog jubilaren stående ovationer, dernæst tale fra Dansk Skuespillerforbunds formand, Katja Holm.

- Du kan noget sjældent. Du kan sige replikker, så de virker nye hver gang, og du kan ikke sættes i bås. Du kan det hele, og du er i særlig grad dig selv. Og så er du et morsomt og rart menneske, der kærer dig om dine kollegaer, lød det fra Katja Holm.

Søde og rørende ord kom der også fra formanden af Skuespillerforeningen af 1879, Joen Bille samt kollega og ven Ghita Nørby, der var med til at hylde Preben Kristensen.

Læs hele reportagen og se alle billederne fra Preben Kristensens jubilæum i BILLED-BLADET nr. 10, der er på gaden torsdag.

Læs mere om: