27. jul. 2018
Af Dorte Quist

Bevægende afsked med Hans Otto Bisgaards søn

Begravelse af Hans Otto Bisgaards søn, Jeppe.
Begravelse af Hans Otto Bisgaards søn, Jeppe.
Foto: Martin Høien
Folk måtte stå op i den profyldte Frederiksberg Kirke, da 47 årige Jeppe Bisgaard blev begravet.

– Jeg kan ikke undgå at blive lidt stolt over, at så utroligt mange kom for at sige farvel til Jeppe. Han berørte mange i gennem sit liv, og de rappere, som ellers er så cool og barske, når jeg har set dem, ja, selv de græd, fortalte en fattet Hans Otto Bisgaard efter begravelsen på en glohed fredag eftermiddag.

I sidste uge mistede Hans Otto Bisgaard sin eneste søn, Jeppe, som døde tre år efter han havde fået konstateret en hjernetumor.

Smuk sang i kirken

Varmen var ufattelig i den ellers store Frederiksberg Kirke, og undervejs i begravelsen, hvor bl.a. Outlandish sang, måtte mange gæster da også gå udenfor for at trække lidt luft.

Seks venner og musiker-kollegaer bar den enkle hvide kiste ud til rustvognen. Hen over kisten lå et bånd med ordet 'Kærlighed' samt en lille fint messinglampe, hvor der brændte et hvidt stearinlys.

Spontane klapsalver

De mange, mange hundrede venner, familie og musik-kollegaer brød ud i spontane klapsalver, da rustvognen kørte afsted. Bagefter gik næsten alle ned til Jeppes kommende gravsted i den anden ende af Frederiksberg Kirkegård, hvor de mange blomster og hilsener blev lagt. I den næste time blev folk stående for at sige det sidste farvel til den meget populær og dygtige Jeppe Bisgaard, der i sin tid var med til at introducere rappen i Danmark, og som gennem sin karriere har skabt bands som Malk de Koijn og Outlandish.

Efter begravelsen samledes mange hundrede af gæsterne til gravøl i Lille Vega, hvor der også blev spillet musik af mange af kunstnerne, som Jeppe Bisgaard har arbejdet med gennem årene.

Læs mere om: