11. apr. 2017
Af Ken Richter

Giro 413 giver penge til udsatte børn og unge

Margaret Lindhardt
Margaret Lindhardt
Foto: Birger Storm
Danskerne giver stadig penge til det populære ønskeprogram "Giro 413". Forleden kunne værten, Margaret Lindhardt, afsløre, at der på et år er samlet 146.350 kroner ind.

"Giro 413" har støttet 14 foreninger og organisationer, der har søgt om penge til projekter for socialt udsatte børn og unge.

- Selv om beløbene i sig selv ikke er voldsomme, har de en enorm betydning for dem, der får dem, siger Margaret Lindhardt. Hun har i sammenlagt 20 år været vært på "Giro 413", der sidste år kunne fejre 70-års fødselsdag som DR's ønskeprogram i radioen.

Nu også mobilPay til Giro 413

I år går pengene for eksempel til, at børn i Guldborgsund Kommune kan få støtte til fritidsaktiviteter, hvad der ellers ikke ville være råd til i deres familie. Der er for eksempel også givet kroner til, at udsatte børn i Viby J kan få hjælp til maden til deres konfirmation/nonfirmation, ligesom udsatte børn i Give nu – gennem Red Barnets Familieoplevelsesklub – har udsigt til en helt særlig teateroplevelse med musicalen "Sound of Music". Desuden er der blandt andre givet beløb til projekter i Hvidovre, Kongens Lyngby, København og Frederikshavn.

Det indsamlede beløb er 50.000 kroner mindre end sidste år, og derfor bliver det fremover muligt at støtte "Giro 413" via MobilePay på nummer 28540413.

LÆS MERE: Margaret Lindhardt vender tilbage til Giro 413

Læs mere om: