14. jan. 2013
Af af Lisbeth Grube

Jørgen de Mylius: Min skilsmisse var en fallit

Jørgen de Mylius med hustruen Inger.
Jørgen de Mylius med hustruen Inger.
Foto: Lars Laursen
Jørgen de Mylius nyder sine larmende børn, for han husker, hvor trist det er at bo alene.

I en alder af 66 år har radioveteranen Jørgen de Mylius stadig huset fuld af børn i skolealderen. Sammen med hustruen Inger har han tre børn - hvoraf den ene er Ingers fra et tidligere ægteskab - og Jørgen elsker, at der er liv og glade dage.

- Jeg har prøvet tavsheden, når jeg kom alene hjem til et stort hus, og det er ikke noget at stræbe efter. Det er trist. Jeg tænker ofte på, hvor trist det må være at sidde tilbage, når børnene er flyttet hjemmefra, siger Jørgen de Mylius til Berlingske.

Han blev skilt fra sin første kone, som han har tre børn med, efter 25 års ægteskab. Og det var en yderst turbulent tid.

- Det er jo et eller andet sted en fallit, at man ikke kunne holde fast i det. Jeg boede alene og havde kun Oliver (Jørgens søn, red.) hjemme hver anden uge. Jeg husker ikke de år med stor spas. Jeg vidste ikke rigtigt, hvad jeg skulle. For at beholde huset arbejdede jeg rigtigt meget og tog også nogle job rundt om i landet for at skrabe penge sammen. Og prøvede så at være der for Oliver, som på det tidspunkt var 10-11 år. Det var en mærkelig tid, husker Jørgen, som heldigvis fandt kærligheden påny med tandlægen Inger og fik et nyt kuld børn.

- Der er larm i hytten, men jeg vil hellere have larm i hytten end total tavshed, fastslår familiefaderen.

Læs mere om: