Jørgen de Mylius spiste knuste grisetæer i Thailand

Jørgen de Mylius.

Jørgen de Mylius.

Arkivfoto: Birger Storm
Journalist og forfatter Jørgen de Mylius har stiftet bekendtskab med nogle af Thailands mere specielle retter.

Jørgen de Mylius, der for tiden er aktuel med bogen ”Alle tiders Melodi Grand Prix, Eurovison Song Contest 1956-2013”, fortæller i et interview til Politikens rejsetillæg om et særligt måltid, han indtog med sin kone Inger de Mylius under en ferie i Thailand.

- Mit bedste feriemåltid fik jeg en af de første gange, vi var i Hua Hin, hvor jeg insisterede på at prøve et gadekøkken. Så vi satte os på hjørnet midt i et befærdet gadekryds, hvor en familie lavede mad og serverede ved fem-seks borde. Jeg så på det simple menukort og lagde mærke til, at de nederste retter kun stod på thai. Jeg spurgte, hvad det var, men pigen så forskrækket ud og sagde, »oh no, not for tourists«.

- Så blev jeg jo stædig. Jeg må erkende, at det var underlig mad … sorte æg og kager af knuste grisetæer blandt andet, men mange af grøntsagerne smagte himmelsk. Vi grinede meget, drak kold øl til og syntes, vi var i himmerige, fortæller Jørgen de Mylius til Politiken.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden