15. mar. 2020
Af Marie Krakau

Mange ændringer: Sådan sender DR radio fra mandag

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/dr-0254359ny.jpg
Foto: Lars E. Andreasen
DR ændrer markant i radiosendefalden.

Fra mandag morgen er DRs radiosendeflade en noget anden, end den vi er vant til. Mindre bemanding end normalt grundet cornavirussen har tvunget DR til at ændre markant i deres normale radiosendinger, og det angår både nyheds- og magasinprogrammer. Det skriver DR i en pressemeddelselse.

Den nye radiosendeplan betyder, at P4 samsender med P3 mellem kl. 18 og 06, hvor der fra kl. 18-22 sendes programmet "Danmark lukker ned". DR skriver, at der på P4 fortsat vil blive sendt live døgnet rundt samt regionale opdateringer hver halve time. Det betyder bl.a. at programmet "Formiddag på 4'eren" stadig bliver sendt, mens regionale formiddags- og eftermiddagsflader udgår.

På P1 vil der blive sendt direkte taleradio mellem kl. 6-18. Mandag er programmet "P1 Morgen", der ikke blev sendt i fredags, tilbage i æteren.

DRs nyhedsdirektør Sandy French fortæller i pressemeddelsen, at mange af de sædvandlige programmer ikke bliver produceret, og at det næppe er den sidste justering i sendefalden, de vil foretage.

Læs mere om: