Mandag, 21. februar 2011 - af af Liz Rørsig

Rasmus Botoft: Min søn er min lykke

Lisbeth Wulff og Rasmus Botoft med sønnen Wili.
Lisbeth Wulff og Rasmus Botoft med sønnen Wili.
Foto: Birger Storm
Rasmus Botoft spiller revisoren Claus, der har rod i kærligheden i DR-serien ”Lykke”. Skuespilleren, der er kendt fra ”Rytteriet”, er selv lykkeligt gift og familiefar til Wili.

Rasmus Botoft har sammen med Martin Buch fået stor succes både på TV og på Bellevue Teatret med satireserien "Rytteriet", og nu folder skuespilleren sig ud i DR1's serie "Lykke". Rasmus spiller den 42-årige revisor Claus, der fra at have oplevet en klassisk midtvejskrise med en travl hverdag og et sexliv på vågeblus bliver skilt fra sin kone Charlotte (Ann Eleonora Jørgensen) for at flytte sammen med den meget imødekommende og 20 år yngre au pair, Ada (Julie Christiansen).

- Jeg er meget glad for Claus som karakter, og for mig har det været skønt at få en mere seriøs rolle som en modvægt til "Rytteriet". Egentlig er Claus en meget stille og rolig og helt almindelig familiefar, som det er gået godt for. I begyndelsen har han et dejligt stort hus, en dejlig kone og barn - og to biler. Han har ikke haft planer om at forlade sin hustru eller gøre noget forkert. Han har forsøgt at få det hele til at glide, men begår så et fejltrin med Ada, og det ændrer hans liv. Han kommer på en laaang rejse, kan jeg godt afsløre. Men jeg kan godt forstå ham, siger Rasmus og afslutter sætningen med sin smittende og velkendte latter.

Fantastisk bryllup

- Nu er jeg lykkeligt nygift, så på den måde kender jeg ikke problemet. Men jeg kender godt til den situation, at arbejdet fylder for meget, og man føler sig overset. "Hallo, kig også lige på mig", har man lyst til at sige til sin partner, fortsætter Rasmus, der bor sammen med Lisbeth Wulff. De har kendt hinanden i 13 år, og Rasmus friede for fem år siden. Men på grund af travlhed blev ægteskabet først indgået i september måned sidste år i Vartov Kirke.

- Det var et fantastisk bryllup og en dejlig fest. Og skønt at min søn Wili på fire år var med. Han er meget sød. Jeg elsker ham. Han er min lykke. Spørgsmålet, om vi skal have flere, får vi ofte. Men børn kommer, når de kommer, siger den 39-årige skuespiller.

Smertefrit samarbejde

Nu er Rasmus ved at optage nye afsnit af "Lykke", og i september måned skal han og Martin Buch genopsætte "Rytteriet" på Bellevue Teatret. Indtil da klapper de to spasmagere hesten og holder en pause.

- Martin og jeg har haft mange bolde i luften i 2010 med 11 TV-programmer og showet på teatret. Jeg har godt kunnet mærke trætheden her bagefter. Ikke at det har været opslidende, for vi har haft det så sjovt sammen og har ikke skændtes på noget tidspunkt. Vi er meget forskellige, men supplerer hinanden godt i samarbejdet. Vi klikker godt sammen som møtrikker i et tandhjul.

Har fået plejet sin indre transvestit

Blandt de mange roller i "Rytteriet" har Rasmus sine favoritter.

- Jeg synes, at rollen som pladeproduceren er ret skøn. Og så har jeg haft en fest med at være Else. Min indre transvestit er blevet dejligt luftet, spøger Rasmus og henviser til ægteparret Erik og Else i satireserien.

- "Rytteriet" er en skøn legeplads, og det har været helt overvældende med al den succes, fordi meget af det, vi laver, er så sært. Serien er blevet meget folkelig, og det troede jeg egentlig, at den ville være for mærkelig til. Men virkeligheden er vanvittig, og virkeligheden overgår de mærkeligste figurer, vi spiller

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden