26. dec. 2012
Af af Mia Qvist Scheelsbeck, Aller Media

Renée Toft Simonsen: Mænd bør græde

Renée Toft Simonsen
Renée Toft Simonsen
Foto: AOP
Der er intet galt i, at mænd græder og fortæller om deres problemer, mener Renée Toft Simonsen.

Kvinder må gerne græde, men mænd må ikke. Disse lidt stereotype påstande gør Renée Toft Simonsen op med i sin ugentlige klumme i FEMINA.

Hun mener nemlig, at mænd gerne må græde.

- Forskning har vist, at mænd kan have en tendens til at trække sig væk fra nære familiemedlemmer, når de er kede af det eller har problemer. Og en af grundende til, at de gør det, kan være, at drenge og mænd gennem livet har mødt sociale normer om, at store drenge ikke græder. Mænd har oftere end kvinder opfattelsen af, at de må klare sig selv, og at de skal være uafhængige af andre. Når disse normer bliver integreret, kan det være vanskeligt for en mand at gøre plads til at være ked af det eller bede en nær person om hjælp. Måske skal han endda skjule, at noget er galt - så kan det være nemmere at trække sig væk og ind i sig selv eller bare benægte, at der er noget galt og afvise, hvis nogen forsøger at hjælpe, skriver hun i klummen.

Kvinder vil tale og have selskab

Renée Toft Simonsen refererer til psykiater Svend Aage Madsen, der peger på, at det ofte er mænds løsning at trække sig væk fra de nære relationer for at kunne løse problemerne i fred.

Netop den tanke mener Renée Toft Simonsen virker ganske besynderlig - i hvert fald set fra en kvindes synspunkt.

- For hvis jeg har det skidt, eller jeg har et problem, jeg ikke lige synes, jeg kan knække koden på, så er det første, jeg gør, næsten altid at diskutere det med min søster, min mor eller en veninde. Jeg gør fuldstændig det modsatte af at trække mig væk fra andre, derimod søger jeg selskab og 'nogen', der kan trøste, lindre eller få mig til at tænke på noget andet. Det er jo en velkendt sag, at kvinder og mænd er uendeligt forskellige: At mænd ikke gider snakke, hvorimod kvinder elsker det, er jo også et mantra, de fleste er vokset op med, argumenterer hun.

Ex-modellen peger også på, at antallet af selvmord vokser dramatisk hos mænd over 70 år, hvor tallet ligger ret konstant i alle andre aldersgrupper for både mænd og kvinder.

- Værd at tænke over, synes jeg - måske især for alle os, der har drengebørn?, spørger hun.

Læs mere om: