24. feb. 2014
Af af Femina, Aller Media

Renée Toft Simonsen: Min datter er skralder

Renée Toft Simonsen
Renée Toft Simonsen
Foto: AOP
Renée Toft Simonsens datter er hoppet med bølgen med at ”skralde” og finde madvarer i supermarkedernes skraldespande.

Renée Toft Simonsens datter er flyttet hjemmefra og er sammen med sine veninder begyndt at skralde i fødevarebutikkernes skraldespande for at spare penge. Det skriver eks-topmodellen i sin klumme i FEMINA.

- De suser rundt i byen til Netto, Føtex, Emmerys osv. og roder i deres skraldespande, hvor der hver eneste dag smides tonsvis af mad ud. Mad, som ikke længere kan sælges i forretningen, fordi det enten er daggammelt brød, eller fordi det har overskrevet sidste salgsdato. Men det med sidste salgsdato kan hun og veninderne slet ikke tage alvorligt. Man skal jo bare kigge på det, lugte til det og smage et nip, så ved man, om det kan spises eller ej.

Irriteret over madspilde

Andre mødre ville måske være bekymrede over, at deres datter farter rundt med hovedet i byens skraldespande. Men den tidligere topmodel er stolt af sin datter. Stolt af at hun kan klare sig selv. Samtidig bliver hun dog irriteret over, at de skal rundt i skraldespandene efter varer.

- Hvorfor pokker bliver de overhovedet smidt ud? Hvilken mentalitet gør, at vi kaster mad væk, der kan spises, når så mange mangler noget at putte i munden? Hvorfor kan vi ikke tage konsekvensen af vores overflod og af den ulighed, der eksisterer i vores samfund, nøjagtig som vi gør med al den skat, vi betaler (hvor pointen ligesom er, at vi deler).

En anden ordning

Den smukke psykolog og forfatter forstår ikke, hvorfor samfundet ikke bare benytter sig af en simpel løsning på problemet.

- Hvorfor ikke finde en anden ordning, hvor unge på SU, ældre på pension, fattige, hjemløse etc. kan hente den mad, samfundet har tilovers, uden at skulle dykke ned i ildelugtende skraldespande? Hvor svært kan det være at organisere en varevogn, der henter overfloden, og et skur, hvor man kan køre det hen – til fri afbenyttelse selvfølgelig?, skriver hun i FEMINA.

Læs mere om: