Onsdag, 7. maj 2014 — af Karina Didriksen

Renée Toft Simonsen: Smukt at blive ældre

Renée Toft Simonsen
Renée Toft Simonsen.
Foto: AOP
Den tidligere model er begyndt at tænke mere over, at hun ikke længere er en af de unge.

En ferie i Thailand sammen med sin 20-årige datter Ulrikke fik Renée Toft Simonsen til at tænke over, at hun er blevet en af ”de ældre”.

Det fortæller den tidligere model og psykolog i sin klumme ”Renées sider” i Femina, hvor hun nævner en episode, hvor hendes datter hev nøglen ud af hånden på hende og bad hende om at hoppe bag på en scooter, de havde lejet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Derefter sagde datteren, at unge mennesker langsomt overtager forældrenes opgaver, og det fik hendes 48-årige mor til at tænke over, at hun ikke selv er en af de unge længere.

- Jeg er der, hvor kroppen begynder at vise tegn på forfald, små rynker omkring øjnene, knæ, der giver sig under løbeturene, og jeg kan heller ikke klare mine unger i en frisk brydekamp længere, skriver Renée Toft Simonsen i Femina.

Vil være en af de usynlige

Selv om mange kvinder gør, hvad de kan for at bremse aldringstegnene, så understreger hun, at hun ikke har noget imod at blive en af de ”usynlige”, der sidder på bagsædet.

- Jeg kan mærke, at det har JEG faktisk lyst til. Det er i grunden ret rart at blive fragtet rundt og fint at have tid til at se på det, jeg kører forbi, i stedet for at koncentrere mig om at styre os sikkert igennem trafikken, skriver Renée Toft Simonsen og slutter:

- Jo ældre vi bliver, jo flere lag af aldre har vi i os, og jo flere komplekse lag af identitet møder vi derfor verden med. Dét, synes jeg, der er noget uendelig smukt over.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden